A Démoni Detektív

,,Minél több fény ragyog, a sötétség annál mélyebbre kúszik a szívedben."

A következő bejegyzésben a Majin Tantei Nougami Neuro című animéről lesz szó. Figyelem, amennyiben önöknek erős allergiájuk van az animékkel kapcsolatban, kérjük hagyják ki ezt a bejegyzést. Amennyiben e bejegyzés megtekintése bármilyen mértékben károsan hatott önökre, jobb ha tudják, cégünk semmiért nem vállal felelősséget!

neuro.jpg

Spoiler veszély: alacsony

Pont az előbb néztem meg az utolsó részét. Akkor kezdjük.

Neuro-t imádtam. Ő pokolból jött démon, aki rejtélyeket eszik. És rendkívül gonosz tud lenni. Katsuragi Yako, a ,,középiskolás detektív" asszisztensének adja ki magát, valójában ő oldja meg a rejtélyeket, Yako-t csak álcának használja. (később persze már Yako is fog neki segíteni). Yako karakterével is viszonylag elégedett voltam, vicces pofákat vágott amikor Neuro megszorongatta és általában nem volt túl idegesítő. Asszem azért dolgozott Neuro-nak mert meg akarta találni az apja gyilkosát, de a történet folyamán ez érdekelt a legkevésbé, Neuro és a főgonoszok (de főleg Neuro) sokkal jobban lekötöttek. A nyomozó iroda továbbá még tartalmazott egy Godai-san névre hallgató idiótát az ő alvilági kapcsolataival és egy élő és mozgó hajfonatot, Akane- chant. Aztán ott voltak még a rendőrök: Sasazuka és Ishigaki. Ishigaki rendkívül szórakoztató volt. Mindig vett, vagy nekiállt lelkesedni valami hülyeségért, bár ezeket a dolgokat Sasazuka a legtöbb esetben szó nélkül megsemmisítette. A legtöbb rejtély egy rész alatt lett elmesélve, nem részletezték a nyomozás folyamatát, csak a végén amikor a bűnös leleplezése után Neuro elmesélt mindent. Volt két rejtély ahol a bűnöst hosszabb ideig tartott elkapni, és akkor el is érkeztünk ahhoz a részhez ami a másik nagy kedvencem volt: A Főgonoszhoz! Akarom mondani 2 főgonoszhoz, bár Sai az animében és a szívemben is több helyhez jutott. Sai egy pszichopata, aki kedve szerint meg tudja változtatni a külsejét, kinyírja az embereket és egy vörös dobozba rakja őket. Asszem ledarálva. Jól hangzik mi? Szegény kölyöknek van néhány rejtély a múltjában, amikre majd az animében fény derül, többek között arra is, hogy Sai miért akarja annyira megnézni Neuro zsigetreit. Nem akarok sokat spoilerkedni, aki kíváncsi az megnézi. A másik boss Eisuke Harukawa, a géniusz, aki megalkotta az elektronikus drogot, hogy az emberekben felszabadítsa a bűnözői vágyaikat. Örültem, hogy mindkettejüknek voltak indítékai és nem azért voltak gonoszok, mert csak. A grafika megfelelt az ízlésemnek, bár, és ezt figyelmeztetésnek szánom: a képi megjelenítés részében volt egy két furcsa dolog, amit nem értettem. Normális az hogy a leleplezett bűnözök egyszer csak valami mutánssá változnak, mert ,,átlépték a határt". Kicsit(?)  meglepett, hogy ezen a nyomozóink a vártnál kevésbé ijedtek meg és nem próbáltak arra rájönni, hogy hogy a francba nőhet kutyafeje egy embernek?!! Elvileg van manga is, lehet, hogy ott elmagyarázzák, vagy ez valami metaforikus izé? Fogalmam simcs... Lehet, arra gondoltak, hogy ha átlépsz egy bizonyos határt többé már nem vagy ember? Megint egy az univerzum rejtélyei közül... Neuro!! Van számodra egy kis nasim!!!

A részek száma: 25.

Az opening tetszett, az endinget lusta voltam meghallgatni, de abból a pár hangfoszlányból ítélve túl lájtos az én ízlésemnek (az op is éppenhogy belefért).

Összességében egy jópofa, bár meglehetősen őrült animével van dolgunk, ami ráadásul démonos is, szóval miért hagyná ki az ember?